Skellefteå tog viktig seger i CHL. Foto: SVT

Skellefteå tappade stor ledning – vann ändå

Skellefteå har inte haft någon jättelyckad CHL-säsong hittills och hemma mot Eisbären Berlin höll man på att sjabbla bort segern. I den avslutande redde man ändå upp situationen och vann med 5-3.

– Matchen hade två ansikten. Berlin gjorde en bra andra period och vi gjorde en väldigt dålig, säger tränaren Robert Ohlsson till SVT Sport.

Skellefteå kom till matchen med bara en seger på tre försök i CHL-gruppspelet, men man inledde bra.

I den första perioden gick man upp i en 2-0-ledning och redan tidigt i den andra kom det tyske nyförvärvet Stefan Loibl in från vänster och satte in 3-0 snyggt.

Men då tappade hemmalaget fokus och släppte in Berlin-laget i matchen – och man gjorde det snabbt.

Två mål på en halvminut

50 sekunder efter Loibls mål gick gjorde Nicholas Jensen 3-1 genom ett slagskott och bara en halvminut efter det sköt Giovanni Fiore in 3-2 direkt efter tekning.

Innan perioden var över hade gästerna kvitterat genom Matthew White, assisterad av Fiore.

Det var ett skakat Skellefteå som gick till periodpaus, men man kom ut och tog tillbaka ledningen då Adam Mascherin snyggt styrde in 4-3.

Oskar Nilsson satte sedan 5-3 i öppen kasse med ett par sekunder kvar att spela.

Viktig seger

Skellefteås nästa CHL-match är hemma mot Tammerforslaget Tappara den 5 oktober, men innan dess hinner SHL-säsongen dra igång.

Dagens seger innebär att Skellefteå är trea i gruppen där de två bästa tar sig till slutspel, med två matcher kvar att spela. Att vinna var alltså i det närmaste nödvändigt för att hoppet fortfarande skulle leva.

Växjö förlorade i Tyskland

I en annan grupp förlorade Växjö Lakers med 2-1 borta mot tyska Bremerhaven och de tappade därmed gruppledning till just kvällens motståndare.