Djurgården vann högintensiv kvartsfinalmatch

Uppdaterad
Publicerad

I en högintensiv kvartsfinal var det Djurgårdens rivstart i den första perioden som bäddade för ny seger i Skellefteå. Tre mål i första perioden gav ett övertag som höll hela vägen till kvittering i matchserien.

Djurgården, som förlorade den första kvartsfinalen på hemmais, fick en bra start i Skellefteå. I en högintensiv inledning var det gästerna som tog ledningen redan i den femte minuten genom Emil Bemström.

Kort därpå utökade Sebastian Strandberg i numerärt underläge innan Skellefteås lagkapten Oscar Möller klev fram. Med två snabba mål i powerplay vände Möller på underläget. 

SHL

Djurgården som vunnit båda matcherna i Skellefteå under grundserien fick en bra start, men även en bra avslutning på den första perioden. Med drygt en och halv minut kvar gav Daniel Brodin åter Djurgården ledningen i matchen, 3–2.

– Det blir ju ett par misstag som leder fram till deras mål, säger Oscar Möller efter första perioden till C More.

Djurgården dominerade i andra

Mantas Armalis ersattes av Gustaf Lindvall i den andra perioden men även Lindvall fick hämta en puck i mål. Efter ett misslyckat byte av hemmalaget kom Petteri Wirtanen fri och sprätte upp 4–2 i första krysset.

– Vårt 5 mot 5 spel är bra. I det stora hela så tycker jag vi göra en bra match så länge vi inte tar dumma utvisningar, säger Jacob Josefson till C More.

Skellefteå fick in en reducering i tredje men Djurgården höll undan och kunde till slut säkra segern med 6–3 i öppen kasse.

– De sista tio spelade vi helt ok. Vi hade ett lugn i gruppen och kunde komma tillbaka något, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More efter matchen. 

Match nummer tre spelas på Hovet på onsdag.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 6

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2-3, 0-1, 1-2
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 4831

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet