Joakm Lindström avgjorde matchen med sina två mål. Foto: Bildbyrån

Skellefteå håller liv i kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Lindströms två powerplaymål avgjorde för Skellefteå när de vann med 2-3 mot Djurgården. De reducerar därmed kvartsfinalserien till samma siffror.

– Det var en skön seger från vår sida, säger Lindström till C More.

Djurgården hade chansen att avgöra matchserien mot Skellefteå och ta sig till semifinal. Men på ett utsålt Hovet var det bortalaget Skellefteå som var starkare och vann med 2-3.

Efter en mållös förstaperiod tog Skellefteå ledningen i mitten av den andra efter att Joakim Lindström i powerplay sköt ett slagskott som gick in under Adam Reideborns benskydd.

Knappt tre minuter senare drygade västerbottningarna ut ledningen när Andreas Wingerli i boxplay fick tag i pucken i egen zon, åka sig fri och kunde överlista Reideborn.

”Pucken studsade vår väg”

Den tredje perioden hade knappt hunnit börja innan Joakim Lindström tog hand om sin egen retur och fick in pucken till 0-3, även det i powerplay.

– Det var en skön seger från vår sida. Det var mest tillfälligheter. Pucken studsade på vår sida i dag, säger Lindström till C More.

Djurgårdens Robin Norell reducerade efter knappt tre minuter i perioden ocxh kort därefter kom Marcus Davidsson fri, men blev upphakad av Emil Djuse. Ich efteråt var det upprört i Djurgårdslägret.

– Där jag står förstår jag faktiskt inte varför det inte blir straff, jag hade gärna haft den. Han var fri i alla fall, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till C More.

Med knappt fyra minuter kvar tog Djurgården ut Reideborn och med 1.04 kvar av matchen sköt Olle Alsing in 2-3 efter att pucken tagit på Petter Granberg.

Skellefteå har chansen att kvittera matchserien på tisdag i Skellefteå.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 3

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-0, 0-2, 2-1
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.