Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skellefteås Filip Sandberg jublar efter 5-1-målet. Foto: Bildbyrån

Skellefteå tangerade Färjestads rekord – på jakt efter Färjestads rekord

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann mot HV71 med 7-2 och tog den 16:e segern i rad vilket tangerade Färjestads rekord för antal segrar i rad i grundserien. Nu jagar man Färjestads totalrekord för segrar i rad.

Låter det krångligt?

Mellan den 27 september och 13 november 2001 vann Färjestad 16 raka matcher, vilket är rekordet för en svit under en säsong eller om man vill säga matcher i grundserien.

Året därpå var det återigen Färjestad som byggde en svit. Mellan 31 januari och 24 september 2002 vann laget 17 raka matcher, med slutspelet inräknat, och det är den längsta sviten över mer än en säsong.

– Det är inte lätt i den här ligan som är så tät men det är mest media som fokuserar på rekordet. Vi tar en match i taget. Vi är väldigt ödmjuka inför varje match, säger Jonathan Pudas till C More.

Redan efter första perioden i kväll kändes matchen avgjord. Då stod det 3-0 till SAIK.

– Vi är framåtlutande och släpper inte på någonting, sade Max Lindholm som inledde målskyttet med en halvträff som betydde 1-0 efter 6.30.

Han fick iväg pucken på mål trots att tre HV-spelare stod intill efter en passning bakom målet från Andreas Wingerli – en passande bild för HV:s passivitet.

– Han hittar mig med en fin passning och skottet är väl inte så bra men det gick in och det är det som räknas, sade Lindholm.

Tonårsmålvakter hos Skellefteå

Trots 16:e raka segern är det målvaktskris i Skellefteå. Linus Söderström som nyligen höll en rekordnolla på 217 minuter och 38 sekunder saknades på grund av sjukdom. Sedan tidigare är meriterade Gustaf Lindvall borta säsongen ut. I dag fick 18-årige Alexander Hellnemo stå. I båset stod 19-årige Viktor Stålberg beredd att hoppa in.

– Ingen lade märke till att det kom in en ny målvakt, vilket är en viktig del för vår ”streak”, säger Pudas.

Under dagen hade den trefaldige Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson presenterats som ny kapten för HV71. Och så gjorde laget en av de sämre perioderna under säsongen.

– Det är ingen höjdare. Det ser ut som i tabellen, de ligger där uppe och vi där nere. Det är inte en eller två gubbar som måste upp utan det är hela laget. Det var ingen bra period. Vi var ett steg efter och måste upp en nivå. Det hjälper inte att deppa ihop. Vi måste se varandra i ögonen och göra det bättre, sämre kan det inte bli, sade Hjalmarsson. Men raset bara fortsatte.

HV inkasserade sin sjunde raka förlust.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

7 - 2

HV71 logo

HV71

3-0, 3-1, 1-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 5181

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.