Joakim Lindström kan ha spelat sin sista match i Skellefteå AIK-tröjan. Foto: Bildbyrån

Skellefteå-tränarens besked om Joakim Lindström

Uppdaterad
Publicerad

Bland Skellefteås supportrar har det spekulerats mycket kring Joakim Lindströms framtid.

Nu verkar det som att de kan ge upp hoppet om en ny säsong för veteranstjärnan.

–  Vi tappar ju Joakim Lindström, säger tränaren Robert Ohlsson.

38-årige Lindström har under större delen av 2010- och 20-talet varit en av Skellefteås största stjärnor och poängmakare.

Men nu ser det ut som att den tiden kan vara förbi. I går, efter säsongens första isträning och en sommar med många spekulationer, berättade tränaren Robert Ohlsson att de fått ett besked.

”Tappar ju Joakim Lindström”

På en fråga från tidningen Norran kring vilka spelare han saknar, så svarade han:

– Det är ju ingen hemlighet att vi ville ha hem Oscar Lindberg och Jesper Frödén, så det är väl typ spelare av den karaktären vi vill ha. Vi tappar ju Joakim Lindström och Linus Karlsson så vi ville ersätta dem med Frödén och Lindberg, men nu högg ju ingen av dem så vi får se vad vi hittar på marknaden, svarade han, och fick då följdfrågan om de har fått ett definitivt besked från Lindström:

– ”Jocke” sa ju tidigt att han inte skulle köra här nu med oss. Sen hoppas man ju att han ska ta tillbaka det beslutet, men det är hans fråga. Han är inte här och inte kört med oss på hela sommaren. Men vi kommer ju aldrig att stänga några dörrar för Jocke.

Åtta i tidernas poängliga

Joakim Lindström har totalt gjort 489 poäng på 612 elitserie/SHL-matcher med Endast sju spelare har gjort fler. Upp till sjuan Håkan Loob är det blott elva poäng.

I samband med gårdagens ispremiär meddelade Skellefteå att en annan veteran, 33-årige Oscar Möller, stannar i klubben. Han har skrivit på ett treårskontrakt.

SVT Sport har sökt Joakim Lindström

MER ISHOCKEY: SVT:s expert om Sveriges chanser i JVM:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports expert Jonas Andersson. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.