Småkronorna nära tappa 3–0 – löste semifinal till slut

Småkronorna är vidare till semifinal på U18-VM efter seger över Tjeckien – men det satt långt inne. Tjeckerna hämtade upp 0–3 till 2–3 innan Oscar Bjerselius kunde fastställa slutresultatet till 4–2 i öppen kasse i slutminuten.

– Grymt skönt. Jag tycker vi ägde matchen, säger Bjerselius till SVT Sport.

Sverige inledde övertygande och tog välftörtjänt ledningen efter drygt tio minuter när Alexander Holtz skickade upp pucken i bortre krysset i powerplay.

Blågult hann göra både tvåan och trean innan Tjeckien vaknade till och skakade liv i tillställningen. Med en vacker 2–3-reducering i början av tredje perioden av kaptenen Radek Muzik, som var iskall när han friställdes och rundade målvakten Hugo Alnefelt, skapades rejäl spänning.

småkronorna

– Det känns otäckt och onödigt spännande, tyckte SVT:s expertkommentator Jonas Andersson med ett par minuter kvar av matchen.