Juniorkronorna i JVM 2020. Foto: TT

Smittspridning stör träningsmatcher inför JVM

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen ställer till det inför JVM i Kanada.

Nu skjuts träningsmatcher fram – drygt en vecka innan mästerskapet.

Det meddelar Internationella ishockeyförbundet (IIHF) i ett pressmeddelande. Orsaken är smittspridningen av covid-19 och framförallt virusvarianten omikron.

Juniorkronorna skulle ha mött Kanada natten till tisdag, svensk tid, samt Österrike natten till julafton. Men nu står det klart att samtliga träningsmatcher stoppas fram till åtminstone den 23 december.

JVM i ishockey

Sveriges första match kommer därför med säkerhet att flyttas eller ställas in.

Oklart om matcher blir av

”Vi förstår att detta är utmanande för spelare, tränare, personal och supportrar. Men vårt mål är att arrangera ett säkert och framgångsrikt evenemang, och vi kommer fortsätta att ta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att uppnå det målet och för att kunna dela ut medaljer den 5 januari”, skriver IIHF.

Ett uppdaterat spelschema ska kommuniceras under de kommande dagarna. Det är oklart om samtliga planerade matcher kommer att kunna bli av.

JVM inleds den 26 december. Sverige möter Ryssland i premiärmatchen.

ARKIV: Här vinner USA JVM-guld – besegrade Kanada i finalen (6 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet