Jacob Markströms Calgary är ett av lagen vars matcher ställs in. Foto: Bildbyrån

13 NHL-matcher skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Covidkaoset i NHL blir allt värre.

Nu meddelar ligan att samtliga matcher innan jul ställs in för Calgary, Colorado och Florida.

Spridningen av coronaviruset har ökat runt om i världen den senaste tiden.

En av de idrottsligor som har drabbats hårdast är NHL. Flera ishockeymatcher har ställts in på grund av att lagen har så många smittade spelare.

Corona och idrott

19 Calgary-spelare smittade

På fredagskvällen kom ligan med beskedet att samtliga matcher med Calgary, Colorado och Florida ställs in fram till jul. Beskedet påverkar inte mindre än 13 matcher.

Det värst drabbade av lagen är Calgary, som har inte mindre än 30 spelare smittade. Hela fem av dessa är svenska spelare: Mikael Backlund, Rasmus Andersson, Jacob Markström, Oliver Kylington och Elias Lindholm.

Erik Karlsson OS-tveksam

Kvällens besked sätter ännu mer ljus på frågetecknet kring NHL-spelarnas medverkan i vinterns Peking-OS. Så sent som i går berättade San Jose-backen Erik Karlsson att han tror att han kommer att stanna hemma från OS.

– Alla vet hur mycket jag älskar att spela för OS och hur mycket jag tycker om OS, men just nu ser det inte ut att vara görbart. Jag, som har en familj, kan inte ta den risken. Jag tycker att det är olyckligt, och det är många andra som förmodligen känner samma sak, även om jag inte har pratat med för många, sade han till San Jose Hockey Now.

KLIPP: Hedman avgjorde mot Ottawa (17 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet