Hedman avgjorde mot Ottawa

Victor Hedman gjorde ett mål och en assist när Tampa Bay besegrade Ottawa med 2–1.

Victor Hedman fick gott om tid på sig med pucken. I numerärt överläge tog han emot en passning vid blå linjen och kunde i lugn och ro avancera några meter, höja klubban för ett slagskott innan han till slut drämde till.

Pucken gled förbi flera maktlösa utespelare och tog sig även in bakom Anton Forsberg i Ottawamålet.

IS

Segerrekord

Annars var det inte direkt så att målchanserna stod som spön i backen när Tampa Bay tog emot Ottawa. Thomas Chabot gav gästerna ledningen en kvart in i matchen, medan Tampa Bays två mål kom i den andra perioden.

Förutom att själv göra mål nummer två noterades Hedman även för en assist efter att ha varit inblandad i förarbetet som ledde fram till det första målet, utfört av Alex Killorn.

I den statistiktokiga ligan noterades Andrej Vasilevskij i Tampa-målet för flest segrar under ett kalenderår, med 63. Lagkamraten Steven Stamkos fick andra assisten till Hedmans mål, och nådde därmed milstolpen 900 poäng.

Lehner i bråk

I New Jersey fångade Vegas-spelaren William Karlsson upp en lysande passning från Reilly Smith. Karlsson avancerade och satte 3–1-målet knappt åtta minuter in i tredje perioden. Lagkamraten Mattias Janmark spelade sedan fram till Nicolas Roy, som 33 sekunder senare kunde sätta 4–1.

New Jersey tryckte på och fick in två reduceringsmål, men Jonathan Marchessault kunde till slut avgöra i öppet mål till 5–3 för Vegas. Lagets svenske målvakt Robin Lehner fick avsluta matchen i utvisningsbåset, eftersom han med 15 sekunder kvar av matchen hamnade i ett bråk och kastade både handskar och hjälm. Innan dess hade han hunnit med att rädda 23 av 26 skott.

Forsberg glänste

Nashvilles svenskar höll sig framme när man besegrade Colorado hemma, i den sjätte segern i rad. Hemmalaget lyckades med bedriften trots att man saknade sju spelare och fem ur tränarstaben till följd av NHL:s covidregler. I stället fick man låna både spelare och tränare från AHL-laget Milwaukee.

Men vad gjorde det när Filip Forsberg glänste och stod för två mål och en assist och utsågs till matchens bäste spelare? Dessutom fick Mattias Ekholm sätta sista pucken för matchen, vilket innebar hans första mål för säsongen. Matchen slutade 5–2.