Foto: Bildbyrån

Spelare korttidspermitteras – domarna jobbar på som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin har många klubbar valt att korttidspermittera sina spelare.

För SHL:s domare fortsätter dock livet som vanligt.

– De som är visstidsanställda jobbar nu med förberedelser inför nästa säsong, säger SHL:s domaransvarige, Tomas Thorsbrink till SVT Sport.

På grund av coronapandemin har mängder med företag i samhället korttidspermitterat sina anställda.

Under förra veckan blev det klart att även idrottsklubbar kunde permittera spelare. Flera SHL-klubbar har valt att göra så men på domarfronten fortsätter vardagen ungefär som vanligt.

De elva visstidsanställda är nu i full gång med att förbereda sig inför nästkommande säsong och alla har ett avtal som sträcker sig över, åtminstone, nästa säsong.

– De jobbar på precis som vanligt. Enda skillnaden är att de inte har några matcher att döma just nu. Domarna hade ändå åkt ut under slutspelets gång och nu jobbar vi mot nästa säsong.

– Det är fysiska förberedelser, träningar, tester, regler och olika projekt som vi tillsätter. Exempelvis kommunikations, om hur vi kommunicerar i arenarummet. Vi måste utgå från att vi kommer igång i augusti, så är det bara.

Har coronautbrottet påverkat er rent ekonomiskt?

– Inte än så länge. Sedan får vi se vad som kommer ur det här i slutändan.

Utöver de elva visstidsanställda domarna finns det även sex huvuddomare och 20 linjemän som dömer per uppdrag, alltså per match.

– De får ju inga matcher att döma nu, men alla dem har andra jobb vid sidan av.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.