Foto: @RandyScott på Twitter/Bildbyrån

St Louis-tidning firade för tidigt

Uppdaterad
Publicerad

St Louis förlorade den sjätte Stanley Cup-finalen mot Boston med 1–5, och gick miste om chansen att fira en historisk triumf inför hemmafansen. Men den som läste St Louis Post-Dispatch fick under några timmar en alternativ historieskrivning.

Tidningen gick före nedsläpp ut med gratulationer till triumfen och i ett öppet brev tackade lagets ägare Tom Stillman fansen för deras stöd.

”Att vinna Stanley Cup är en dröm som blev sann för så många av er”, skriver Stillman, och fortsätter:

”Vi kommer alla minnas var vi befann oss, vad vi gjorde och hur vi kände när Blues tog hem Cupen. Vi kommer alla ha ett bibliotek fullt av minnen att föra vidare till kommande generationer.”

Stillman och alla andra St Louis-supportrar kan fortfarande få uppleva just precis de känslorna, men de får i så fall vänta till natten till torsdag, svensk tid, när den sjunde och avgörande finalmatchen spelas i Boston.

Se matchbilder i Sportnytt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.