Oskar Steen Foto: Bildbyrån

Steen lämnar Färjestad för NHL

Uppdaterad
Publicerad

Efter Oskar Steens genombrottssäsong i SHL blir han nu belönad med ett kontrakt med NHL-klubben Boston Bruins, som 2016 draftade Steen i sjätterundan.

– Jag ska göra allt jag kan för att slå mig in i NHL, säger han till Värmlands Folkblad.

Inför säsongen var han tänkt som en breddspelare i Färjestad. Men de när säsongen var över så var det bara en spelare i laget som gjort fler poäng än Oskar Steen som gjorde 37 poäng på 46 matcher, och 27 poäng de sista 25 matcherna.

Och genombrottet har inte klubben som draftade honom 2016 missat, utan nu har Oskar Steen skrivit på ett rookie-kontrakt med Boston Bruins som gäller tre år.

– Det känns jätteroligt, det här har man drömt om hela tiden. Nu har jag fått en väldigt bra chans att förverkliga den drömmen. Jag är verkligen nöjd, det känns bra i hela kroppen, säger Steen till VF.

Det är en pojkdröm för värmlänningen som går i uppfyllelse när han nu skrivit på kontraktet.

– Först var det en dröm att gå genom de egna leden i Färjestad och hela vägen upp till A-laget, och sen äntligen få lyckas där. Nu har jag skrivit NHL-kontrakt, det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Men det har bara börjat, det är nu den riktiga resan börjar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.