Stefan Klockare blir assisterande förbundskapten i Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen 2022/2023 tar Sam Hallam över som förbundskapten för Tre Kronor.

Hallams högra hand blir Stefan Klockare.

– Det är en stor ära att få frågan, säger Klockare.

Stefan Klockares kontrakt sträcker sig över säsongen 2025/2026.

”Först och främst är det en stor ära att få frågan och jag tacksam att Örebro ger mig möjligheten att ta den här chansen. För min del blir det här en ny erfarenhet gentemot klubbverksamheten och det är en utmaning som jag verkligen ser fram emot”, säger Klockare i en kommentar på förbundets hemsida.

– Jag vill komma in och bidra med mina erfarenheter och kunskaper som jag har samlat på mig under åren. Det är med stor tillförsikt och glädje som jag tillsammans med Sam och övriga ledare på förbundet ser fram emot att utveckla svensk hockey.

”Framgångsrik karriär”

Sam Hallam säger att han är glad att Klockare tackade ja.

– Han har en framgångsrik karriär bakom sig med stor kunskap om detaljer i spelet både med och utan puck. Stefan har också erfarenhet från tiden och kulturen i Skellefteå av vad som krävs för att vinna och gå långt i slutspel.

Därmed blev det bara en säsong som assisterande tränare för Klockare i Örebro. Klockare har tidigare varit såväl huvudtränare som assisterande i Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.