Röglejubel mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Rögle bröt Skellefteås segersvit

Skellefteå såg länge ut att gå mot sjätte raka segern.

Men ett matchstraff i matchens slutskede på Jesper Jensen blev ödesdigert.

Powerplay för Rögle i fem minuter innebar till slut gästernas första bortaseger mot Skellefteå på närmare tio år.

Annars såg det till en början ut som vanligt. Skellefteå inledde starkt och Oscar Möller visade att målformen håller i sig, tvåmålsskytten senast mot Örebro satte 1–0 redan efter drygt två minuter, hans 100:e mål i SHL.

Linus Sandin lyckades kvittera för Rögle sedan han skickat in en puck från bakom förlängda mållinjen, via Skellefteåmålvakten Mantas Armalis och in.

– Alltid kul att göra mål och hjälpa laget, säger Sandin till C More.

Straffmiss nära ge seger

Matchens snackis var annars Albin Erikssons straff i den andra perioden. Skellefteåspelaren blev upphakad i friläge och valde att ta straffen själv. Den 18-årige anfallaren siktade mot krysset, fick en halvträff och såg i stället pucken glida in längs isen bakom en helt ställd Justin Pogge i Rögle-målet. Både Eriksson och Pogge skakade på huvudet efteråt.

– Det är nog den sämsta straffen jag lagt någonsin, jag vet inte vad som hände, säger en leende Eriksson till C More.

Linus Sandin blev tvåmålsskytt i slutet av tredje då han i en tilltrasslad situation tryckte in 2–2, precis då Skellefteå blivit fulltaligt.

Ett matchstraff på Jesper Jensen i matchens slutskede fällde till slut avgörandet. Hemmalaget lyckades reda ut stormen under full tid, men förlängningen hade knappt börjat innan Kodie Curran kunde sätta 3–2 i spel fyra mot tre.