Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Connor Bedard öppnade målskyttet i turneringen för Kanada. Foto: TT

Supertalangen bakom Kanadas premiärseger i JVM

Uppdaterad
Publicerad

Connor Bedard, den väntade draftettan till sommaren 2023, glänste i JVM-premiären i Edmonton.

När hemmanationen Kanada besegrade Lettland under natten till torsdagen stod 17-åringen för både mål och assist.

Det var just Bedard som öppnade målskyttet i matchen efter drygt sju minuters spel.

– Det är alltid skönt att göra mål, framför allt att göra det första i turneringen. Men oavsett vem som gör mål är det exalterande. Det var häftigt att åka ner till hörnet och fira och se lite fans på läktarna också, sa Bedard enligt nyhetsbyrån AP.

Men innan perioden var över hade Lettland, som även spelade natten mot onsdag (6-1 förlust mot Finland), kvittera genom Rainers Darzins.

Däremot kunde Kanada trycka ifrån lite under andraperioden och gå upp till 4–1-ledning, där Bedard stod för assist vid ett av målen. Efter varsina mål i tredje perioden slutade matchen 5-2 till hemmanationen Kanada.

När Connor Bedard var 15 år fick han det rätt ovanliga så kallade ”exceptionell status” i WHL, en kanadensisk juniorliga, och fick därmed börja spela i ligan ett år tidigare än alla andra. Som 15-åring gjorde han 28 poäng på 15 matcher och utsågs till WHL:s bästa rookie. Den senaste säsongen gjorde han 100 poäng (51 mål och 49 assist) på 62 matcher.

JVM

Lettland logo

Lettland

2 - 5

Kanada logo

Kanada

1-1, 0-3, 1-1
Edmonton
Publik: 2779

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.