Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leo Carlsson, Linus Öberg och Milton Oscarson. Foto: Bildbyrån

Supertalangen tar slutspelet med storm – ”Det är kul såklart”

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen Leo Carlsson är en av de högst rankade spelarna inför sommarens NHL-draft.

Nu levererar han rejält för Örebro i SM-slutspelet, och inte sedan tvillingarna Sedin för nästan 25 år sedan har en odraftad spelare gjort så många poäng i ett slutspel som Carlsson nu gjort.

– Det är kul såklart. Jag försöker att inte tänka på det så mycket, säger Carlsson till SVT Sport.

Örebro leder SM-semifinalen mot Skellefteå med 2-1 i matcher. Och att laget, som aldrig gått till final, nu är två segrar från en final beror mycket på en ungdomlig kedja.

Linus Öberg, Leo Carlsson och Milton Oscarson har drivit Närkelagets offensiv. En motor i den kedjan är Leo Carlsson, som väntas gå i toppen av sommarens NHL-draft. Carlsson har nu stått för ett mål och sju assist på tio matcher.

– Vi kompletterar varandra bra tycker jag. Milton ligger alltid rätt där i mitten som center och Öberg bara kör och sätter alla chanser han får. Det är en bra komplettering för mig också, det funkar bra, säger Carlsson till SVT Sport.

Hör intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.