Svarar på kritiken från förbundskaptenen: ”Känns inte bra”

Publicerad

Den svenska förbundskaptenen Ylva Martinsen riktade nyligen kritik mot de förberedelser hon och landslaget får inför VM om två veckor. Nu svarar ordföranden för det Svenska ishockeyförbundet på kritiken.
– Jag förstår verkligen den problematiken som Ylva ställs för inför. Det är något vi behöver titta på, säger Anders Larsson i SVT:s sändning.

Det var för tre dagar sedan som den svenska förbundskaptenen Ylva Martinsen riktade kritik på de förutsättningar som hon får inför stundande hockey-VM i Finland.

– Glader (Fredrik Glader, Luleåtränare och förbundskapten för Danmark) berättade att de samlar en stor trupp med de som inte är kvar i spel med sitt klubblag, för att förbereda sig för B-VM och chansen att jobba med de som är yngre, framtidens landslagsspelare, säger Martinsen till SVT Sport.

Vilket är något som Sverige inte gör.

– Danmark gör ju en satsning på damerna, pikade hon då.

Hon påpekade också att det därför blir två månader ledigt för de spelarna som slås ut tidigt.

I dag, i SVT:s sändning, fick ordföranden för det svensk ishockeyförbundet, Anders Larsson, svara på kritiken.

– Nu spelar vi med ett längre slutspel i SDHL och jag förstår verkligen den problematiken som Ylva ställs för inför förberedelserna inför dam-VM, säger Anders Larsson.

Rooth också kritisk

– Det är verkligen något vi behöver titta på. Det känns otroligt angeläget. Det känns inte bra att vissa spelare som ska spela VM kanske inte har spelat på många, många veckor.

SVT Sports expert Maria Rooth riktade också hon stark kritik.

– Man går och väntar på att Damkronorna ska få det stödet de behöver. Inom svensk hockey pratar man om att man vill vara världens bästa, men man har inte världens bästa förutsättningar. Det är mycket ni skulle kunna göra om ni verkligen tror på de orden och vill att Damkronorna ska prestera bättre. Det finns jättemycket att göra.

Anders Larsson höll med.

– Jag vill det lika mycket som du. Man vill att det ska kunna gå fortare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer