Svenskar bakom mäktig Nashvillevändning. Foto: Bildbyrån

Svenskar bakom mäktig Nashvillevändning

Uppdaterad
Publicerad

Nashville låg under med 3-1 borta mot fjolårsmästarna Washington. Då inleddes svensk-showen. Fina framspelningar av Mattias Ekholm och ett mål av Viktor Arvidsson senare hade ”rovdjuren” vänt och vunnit med 6-3 i en stark vändning där mammorna var på plats.

Mattias Ekholm stod för två assist och Viktor Arvidsson för ett mål och en assist när Nashville vände 1-3-underläge och vann borta mot Washington med 6-3.

Arwidssons 6-3 var vackert och föranleddes av klapp-klapp-spel. När Arvidsson fick pucken av matchens gigant Ryan Johansen behövde han inte mer än att skjuta in pucken i öppet mål – Braden Holtby var överspelad.

”En tuffing”

Med laget på bortaturnén är Nashvillespelarnas mammor. När Rocco Grimaldi gjorde sitt andra mål för säsongen tårades det i ögonen på hans mamma Susan.

– Jag är förvånand. Hon är en tuffing. Jag vet inte om jag har sett henne gråta mycket, hon har varit polis och en tuff, stark mamma. Det betyder mycket för henne när hon visar sådana känslor, säger Rocco Grimaldi till eu.tennessean.com.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

3 - 6

Nashville Predators logo

Nashville Predators

2-1, 1-3, 0-2
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.