Svenskdoldisen med första NHL-målet: ”En dröm”

Med bara en handfull matcher på elitnivå i Sverige är Dmytro Timashov en doldis i mångas ögon.

I natt presenterade han sig i världens bästa liga när han gjorde sitt första NHL-mål i karriären när Toronto hemmabesegrade Boston med 4-3 efter förlängning.

Minns ni JVM 2016, när ukrainskfödde Dmytro Timashov slog igenom? Sedan dess har det varit ganska tyst kring svensken, som började sin hockeykarriär i Sollentuna. Därefter representerade han Djurgården och Modo i junioråren innan han flyttade till Kanada för att avsluta sina år som juniorspelare.

Efter tre säsonger i AHL har han i år fått chansen i NHL. Tre assist på fem matcher var facit fram till i natt. I sin sjätte match slog han till med sitt första NHL-mål i karrirären.

”Trodde inte det skulle komma så tidigt”

I slutskedet av den första perioden snodde 23-åringen pucken från Sean Kuraly, trampade in i slottet och avlossade ett skott som letade sig in bakom Jaroslav Halak i Boston-målet, fram till 2-0.

– Det är en dröm som blir verklighet, jag har alltid drömt om att göra mitt första mål. Jag trodde faktiskt inte det skulle komma så här tidigt för jag gör inte så många mål, jag är mer av en framspelare. Men jag är glad att jag fick göra mitt första, säger Timashov till NHL.com.

I övrigt var det en svängig match där backen Morgan Rielly öppnade målskyttet i den första perioden efter att Andreas Johnsson stressat Boston-försvaret och snott åt sig pucken i offensiv zon. Johnsson åkte senare på en smäll mot knäet och tvingades kliva av matchen och är numera uppsatt på skadelistan.

Trots att Boston vann skotten med 15-3 i den andra perioden blev det inga mål. Men det lossnade i den tredje perioden där Boston kvitterade till 3-3 genom David Pastrnak. Morgan Rielly sköt sedan bonuspoängen till Toronto i förlängningen.

Det var första mötet mellan rivalerna sedan Boston slog ut Toronto ur slutspelet i våras med 4-3 i matcher.