Linus Ullmark med lagkamraten Connor Clifton över sig. Foto: AP/TT

Svenske succémålvakten skadad: ”Ganska säkra på att han är okej”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Ullmark har inlett NHL-säsongen strålande.

Nu kan han bli borta ett tag efter att ha skadat sig i mötet med Carolina.

– Det är förmodligen inget allvarligt men vi måste kolla på det, säger Bostons tränare Jim Montgomery enligt NBC.

Med målvaktskollegan Jeremy Swayman på skadelistan har Linus Ullmark fått ett stort förtroende i Boston Bruins – och han har verkligen tagit vara på det. En fjärdedel in i grundserien så har Ullmark vunnit 13 av de 14 matcher han spelat och varit en starkt bidragande orsak till Bruins fina säsongsinledning.

I lördagskvällens match mot Carolina Hurricanes var dock oturen framme. Efter att ha gjort en räddning fick han lagkamraten Connor Clifton över sig och blev liggande med huvudet mot isen. Clifton vinkade omedelbart efter lagläkaren när han såg hur ont Ullmark verkade ha.

En stund senare lämnade den svenska målvakten isen samtidigt som han höll om sin högra arm.

– Det är en överkroppsskada. Det är förmodligen inget allvarligt men vi måste kolla på det. Vi är ganska säkra på att han är okej, säger Bostons tränare Jim Montgomery enligt NBC.

Matchen vann Boston med 3–2 efter att David Pastrnak avgjort i förlängningen. Segern var Bostons tolfte raka på hemmaplan och de har ännu inte fått uppleva hur det känns att förlora i TD Garden den här säsongen.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

3 - 2

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

0-2, 1-0, 1-0, 1-0
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.