Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Noah Dower Nilsson jublade efter sitt läckra mål. Foto: TSN

Sverige körde över Kanada i U18-VM:s premiärmatch

Uppdaterad
Publicerad

Drömstarten blev avgörande.

I premiären av U18-VM satte Sverige fem mål på Kanada i första perioden och knep en prestigefull seger med hela 8-0.

Sverige må vara regerande mästare, men Kanada är alltid ett tufft motstånd – även fast det är värt att notera att många kanadensiska talanger spelar slutspel i juniorligan på hemmaplan.

Småkronorna visade dock inte mycket respekt för hockeynationen nummer ett och satte tonen direkt.

Otto Stenberg prickade in 1-0 efter en soloräd och en dryg minut senare kom 2-0 efter att Noel Nordh styrt in ett backskott – precis innan fem minuter spelats.

Fortsatte ösa på

Och efter halva perioden kom en ny målkavalkad för Sverige. Noah Dower Nilsson fintade bort målvakten och gick köksvägen för 3-0, Axel Sandin-Pellikka utökade med ett snärtskott och Anton Wahlberg hittade krysset för 5-0.

Men det stannade inte där. Sverige gick upp till 6-0 i början av den andra perioden så Zeb Forsfjäll blev målskytt i powerplay. 7-0 kom i spel 5 mot 3 i början av tredje perioden efter ett kanadensiskt matchstraff. Otto Stenberg gjorde då sitt andra mål för dagen.

Kanadensarna surnade till i det rejäla underläget och tog ytterligare ett matchstraff. Då slog Sverige till igen, 8-0 från Felix Unger Sörum. Det svenska målkalaset stannade där, med Axel Sandin-Pellikka som poängbäst på fem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.