Sverige krossade Kazakstan – Fagemo upp i skytteligatopp

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Fagemo fortsätter att ösa in mål i JVM. Mot Kazakstan gjorde han två mål när Sverige vann med 6–2.

På de två inledande matcherna mot Finland och Schweiz hade Samuel Fagemo gjort tre mål i JVM. Forwarden, som är draftad av Los Angeles Kings, fortsatte att göra mål när Sverige mötte jumbon Kazakstan. I segermatchen med 6–2 gjorde Fagemo två nya mål – och nu leder han skytteligan i JVM.

– Jag är på rätt ställen och försöker skjuta och ta pucken till mål så fort som möjligt. Sedan får jag väldigt bra hjälp av kedjekamraterna. Skön vinst i dag igen och vi gör sex mål vilket är skönt för självförtroendet, säger Samuel Fagemo till SVT Sport.

JVM i ishockey

Hur smakar det att leda skytteligan?

– Oj, det visste jag inte ens. Men det är jättekul såklart.

Mot gruppseger

En annan som fortsätter göra poäng är Fagemos kedjekompis Nils Höglander som gjorde ett uppmärksammat zorro-mål i premiären mot Finland. I  dag spelade han fram till Samuel Fagemos första mål och gjorde själv 4–0-målet.

Segern mot Kazakstan var Sveriges tredje raka i grupp A och Juniorkronorna toppar tabellen med en gruppspelsmatch kvar att spela. Den sista omgången spelas i morgon där Sverige möter Slovakien.

– Vi ska se till att fortsätta bygga på vårt spel. Jag tycker att vi gjort det relativt bra och vi ska se till att vinna den matchen också, säger Juniorkronornas lagkapten Adam Ginning till SVT Sport.

JVM (Juniors)

Kazakstan logo

Kazakstan

2 - 6

Sverige logo

Sverige

0-1, 1-4, 1-1
Trinec
Publik: 2375

Sveriges JVM-program

Sveriges gruppspelsmatcher:

Finland 3–2 efter förlängning.

Schweiz 5–2.

Kazakstan 6–2.

Nyårsafton: Slovakien (15.00).

Slutspelet:

2/1 Kvartsfinaler, Trinec: 12.30 och 17.30, Ostrava: 15.00 och 20.00.

4/1 Semifinaler (Ostrava): 15.00 och 19.00.

5/1 Medaljmatcher (Ostrava), bronsmatch (15.00) och final (19.00).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet