Jepser Bratt och Elias Pettersson. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert hoppas på Bratt och Pettersson i VM

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Bratt och Elias Pettersson har övertygat stort i NHL den senaste tiden.

Men något Stanley Cup-slutspel blir det inte för deras del – och nu hoppas SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson att de tackar ja till VM-spel.

– Tre Kronor behöver spelare som kan bryta mönster och göra det här lilla extra, säger Andersson.

NHL:s grundserie lider mot sitt slut. Natten mot söndag, svensk tid, spelas de sista grundseriematcherna men redan nu står det klart vilka 16 lag som kommer att få spela slutspel.

Två lag som missar det är Elias Petterssons Vancouver Canucks och Jesper Bratts New Jersey Devils.

Två namn som SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson hemskt gärna ser i Tre Kronors VM-trupp.

– Jesper Bratt ser väldigt bra ut just nu. Han snittar nästan en poäng per match i NHL och kan bryta mönster och det är det jag tror att Sverige behöver i en VM-turnering. Det var det som saknades i OS och jag hoppas verkligen att han kommer att vara med, säger Andersson.

”Stekhet på slutet”

När det gäller Pettersson så har han gått från klarhet till klarhet den senaste tiden efter en tung start på säsongen.

– Han har varit stekhet nu på slutet så det är ett drömnamn, säger Andersson som anser att spelare av Bratts och Petterssons kaliber är ett måste för att Sverige ska ha en chans att bärga ett VM-guld.

– Det kan vara rätt att bygga en solid trupp som spelar en bra defensiv men om du inte kryddar det med några som faktiskt kan leverera framåt, bryta mönster och göra det här lilla extra så tror jag inte att Sverige har tillräckligt bra chanser att vinna, i så fall måste de ha tur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.