Det har varit en tung säsongsupptakt för Växjö. Foto: Bildbyrån.

”Märks att Elias Pettersson lämnat”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö åkte på storstryk mot HV71, 0-4, i Smålandsderbyt i går kväll. Förra säsongens svenska mästare, det mest överlägsna mästarlaget i historien, har stora problem och är bara elva i tabellen.

– Jag skulle vara oroad, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Det har trots allt gått en hel del av säsongen. Gruppspelet i CHL är avklarat och där är Växjö, som var i final i vintras, redan utslaget och det går tungt i serien med blott tre trepoängare på nio matcher.

– Förutom den svaga starten SHL är det ett underbetyg att inte ta sig vidare från CHL-gruppen, vilket jag definitivt trodde att Växjö skulle göra, säger Andersson. 

Sämst på att göra mål i CHL

Det finns hopp om en vändning men laget är sämst i SHL på att göra mål med blott elva fullträffar så här långt.

– Jag har fortfarande tilltro till Växjö men det är aldrig roligt att ställa sig frågor som jag tror att Växjö gör just nu. Det är uppenbart att de har problem med målproduktionen, bakåt ser det jättebra ut.

Elias Pettersson gör succé i Vancouver och NHL – även om han nu tvingas vila efter en hjärnskakning.

Skulle vara lite konfunderad

– Det märks verkligen nu att Robert Rosén och framför allt att Elias Pettersson och även andra duktiga spelare har lämnat föreningen. De nya värningarna, vilket Växjö varit historiskt bra på, har hittills inte fungerat fullt ut.

Det kanske är att ta i att tala om en kris men orosmolnen börjar torna upp sig.

– Det finns dock kvalitet så det behöver inte vara full panik men helt klart skulle jag vara lite konfunderad och oroad om jag var i Växjös läger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.