2019 delades individuella priser fortfarande ut. Foto: Bildbyrån

SVT Sport erfar: TV-puckens individuella priser slopas

Uppdaterad
Publicerad

Individuella priser har delats ut i TV-pucken sedan 1959, men nu är det slut. SVT Sport erfar att Svenska ishockeyförbundet har bestämt sig för att slopa priserna.

Då TV-pucken spelas i Umeå den 29 oktober–1 november så blir det första gången som inga individuella priser delas ut efter turneringen.

På pojksidan har Sven Tumbas stipendium har delats ut sedan 1959. Fram tills 1972 gick det till den bästa spelaren i turneringen och efter det har det gått till den bästa forwarden.

TV-pucken

Priset för bästa back har varit uppkallat efter Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg och priset för bästa målvakt heter Stefan Livs pris. Det har även delats ut ett pris till turneringens mest värdefulla spelare.

Ifjol spelade flickor TV-pucken för första gången efter att tidigare haft en egen turnering vid namn ”Stålbucklan.” Där hette prisen Gunilla Anderssons pris, Maria Rooths pris och Kim Martins pris.

Olof Östblom, tävlingschef för ishockeyförbundet, vill inte bekräfta att priserna slopas.

– Vi kommer inom kort att kommunicera hur vi gör och varför vi gör så, säger han till SVT Sport.

SVT sänder TV-pucken.

KLIPP: Se den sköna glädjen från TV-pucken 2019

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet