Tampa Bay vidare i Stanley Cup Foto: TT

Tampa Bay vidare till semi i Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

De tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna tog hem slaget om Florida och är ett steg närmare final i årets Stanley Cup. Tampa Bay slog ut delstatsrivalen med 4-0 i matcher.

I fjärde kvartsfinalmötet besegrades Florida med 2–0.

Men det hade också kunna ha blivit 4–0 – Tampa Bay gjorde två mål i andra perioden som dömdes bort efter granskning.

Först i tredje kom de två som räknades, genom Pat Maroon och Ondrej Palat. Och de räckte gott till vinst. Så efter 4–0 i matcher är Tampa vidare till semifinal, för tredje året i rad.

– Det var väldigt skönt, vi förtjänar att vinna den här serien. De är ett fantastiskt bra lag så det är starkt av oss att vinna fyra i rad, säger Tampa Bays Victor Hedman till SVT Sport.

Stabilt i Tampamålet

Andrej Vasilevskij storspelade återigen i Tampaburen och höll 49 puckar ute.

– Det är helt otroligt. Han är den ultimata spelaren, säger Steven Stamkos i en intervju från isen efter slutsignal.

– Han är vår stomme. Jag tror att det här var en av de bästa slutspelsmatcher som jag sett honom spela, och det är inte lite det. De (Florida) kom ut och satsade allt mot honom och de kan ändå inte slå honom, fortsätter Stamkos.

I Floridamålet räddade Sergej Bobrovskij 23 puckar. Han plockades dessutom ut i slutet av matchen, men inte ens en extra utespelare hjälpte för Florida.

– Vi måste fortfarande ta oss en nivå högre. Jag trodde att vi var redo för nästa steg, men tyvärr räckte vi inte till, säger Floridatränaren Andrew Brunette under presskonferensen efter matchen.

Vila inför semin

I semin väntar antingen New York Rangers eller Carolina. Men innan semifinalerna drar igång får Tampa Bay en viloperiod eftersom alla kvartsfinalserier måste spelas klart först och det är minst två matcher kvar i de tre andra serierna.

– Vi får några extra dagars ledigt och förbereda kroppen mentalt och fysiskt. Nu ser vi fram emot vilka vi får i semifinal, säger Hedman.

Klipp: Utsattes för rasistiska hot – svarade med hattrick

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nazem Kadri gjorde hattrick efter hatet. Foto: Bildbyrån

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

2 - 0

Florida Panthers logo

Florida Panthers

0-0, 0-0, 2-0
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 19092

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.