Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Inga restriktioner – ändå långt ifrån fullt: ”Hoppas folk vågar gå”

Uppdaterad
Publicerad

I går släpptes coronarestriktionerna. I dag spelade publiklaget Leksand SHL-match hemma mot Örebro. Trots det var det över 3 000 tomma platser i hallen.

– Jag hoppas folk vill och vågar gå på hockey, säger Leksands general manager Thomas Johansson till SVT Sport.

Leksands hemmahall har en kapacitet på 7 650 åskådare. Då den nu äntligen kunde fyllas blev det inte så. 4238 personer hade tagit sig dit för att se Leksand vinna över Örebro.

Det är klart under klubbens publiksnitt de senaste säsongerna man har spelat i SHL innan pandemin.

– Jag hoppas folk vill och vågar gå på hockey. Det ska bli otroligt häftigt att få uppleva ett fullsatt Tegera igen och få det trycket. Det är det här man har längtat efter, säger Thomas Johansson.

Finns det en oro för att inte nå publiknivåerna som var innan pandemin?

– Klart det gör det. Det har varit en del matchflyttar och i Leksand är vi beroende av att folk reser hit och bor över. Tveksamheten kring om spelschemat är fast kan vara en del. En annan del kan vara att det fortfarande finns en oro för pandemin. Får vi spela kontinuerligt en tid och sakta men säkert fylla arenorna så hoppas jag att folk drar folk, säger Leksands general manager.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.