Jonathan Dahlén, Timrå. Foto: Bildbyrån.

Timrå inledde slutspelsserien med en kross

Ett baklängesmål fick Timrå IK att vakna.

Hemmalaget gjorde fem mål på fyra minuter – krossade Bik Karlskoga med 8–3.

Bik Karlskoga fick en smakstart i slutspelsserien när Linus Karlsson gav laget ledningen efter några minuter mot Timrå IK. Men matchen förvandlades till en trist historia för värmlänningarna.

TIK gjorde fem (!) mål på drygt fyra minuter i den första perioden och hemmalaget hade ledningen med 5-1 efter 20 minuter.

Timrå öste på under tre perioder och vann skotten med 39-19. Slutresultatet blev 8-3 till Timrå IK.

Jens Lööke hade en fin kväll när han gjorde tre mål för hemmalaget.

Det var dock inte lika roligt för Valtteri Parikka och Oliver Eklind i bortalaget. Båda Bik-spelarna fick matchstraff.

Målfest i Södertälje

Det var två andra matcher i kväll. Västerås IK vann mot Vita Hästen med 5-2 och Södertälje SK gick vinnande ur målfesten med Västerviks IK. SSK vann med 8-6.

SE MER: Modo vann rysaren – avgjorde i femte perioden (10 mars 2020)