Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Timrå storsatsar med hemvändande Dahlén

Uppdaterad
Publicerad

Borta bra, hemma acceptabelt. Timrås stjärna Jonathan Dahlén hade gärna stannat på andra sidan Atlanten, men ratades av San José Sharks efter en säsong och hamnade i Medelpad.

– Jag tycker inte att jag kunde ha gjort så mycket annorlunda, och jag kan alltid drömma om att komma tillbaka, säger hemvändaren Jonathan Dahlén till SVT Sport.

22 poäng på 55 NHL-matcher är inte fy skam, men Jonathan Dahlén drabbades också av motgångar som covid, hjärnskakning och andra skador. Timrå känner han väl, efter 276 matcher för klubben som han förde upp i SHL innan han drog till USA. Jonathan Dahlén har alltså aldrig spelat i SHL själv.

– Det är tänkt att jag ska ha en offensiv roll och hjälpa laget att göra mål, men även tvåvägsspelet är viktigt. Vi måste ha stort fokus och ansvar i försvarsspelet, säger Jonathan Dahlén.

– Alla förväntar sig att han kommer att vara vår toppspelare. Han kan vara den spelare som är skillnad mellan vinst och förlust, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen.

Meriterade värvningar

I våras kvalade sig Timrå kvar i högsta serien, efter segrar mot Djurgården, och nu är det storsatsning som gäller. Meriterade spelare som Anton Lander, Anton Wedin och Emil Pettersson har anslutit till laget. Samt Jonathan Dahlén, efter att Timrå lyckats samla in 600 000 kronor från supportrarna till värvningen.

– Vi ska ha stolthet i att släppa in så lite mål som möjligt. Framåt får vi mera fria tyglar, och där har vi mycket kvalitet, säger Jonathan Dahlén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.