Tingsryds David Gustafsson deppar efter matchen mot Västerås. Foto: Bildbyrån.

Tingsryd hotas av konkurs – behöver få in flera miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryd lider ekonomiskt.

Klubben hotas av konkurs och tvingas starta en nyemission för att få in minst fyra miljoner kronor.

– Jag skulle vilja säga att nyemissionen är avgörande för Taifs fortsatta existens, säger ordförande Jan Pyrell till Smålandsposten.

Karlskrona fick lämna hockeyallsvenskan på grund av dåliga ekonomi, klubben tvångsnedflyttades.

Nu kan Tingsryd gå samma öde till mötes.

”Ingenting att sälja just nu”

Smålandsposten skriver att Tingsryd backar sex miljoner kronor och startar en ny emission för att överleva.

– Sponsorsäsongen är över och ärligt talat har vi heller ingenting att sälja just nu. Vi har pengar så att vi klarar oss fram till nyår. Jag ser inte att vi kan driva verksamheten mycket längre än till dess, säger Jan Pyrell till Smålandsposten.

Klubben har startat en nyemission.

– Inflödet av pengar är stängt men kostnadsmassan finns kvar. Den ska vi försöka hålla nere med hjälp av permitteringar och statliga bidrag. Genom permitteringar och bidrag hoppas vi kunna minska underskottet med cirka två miljoner kronor men vi har också sagt att vi måste få in minst fyra miljoner kronor från gamla och nya aktieägare för att överleva som klubb. Det är tyvärr så det är, säger Pyrell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.