Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Dahlén var på spelhumör mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor kan tysta storpublik i Åbo: ”Vore kul att dänga Finland”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har inlett Euro Hockey Tour-turneringen Karjala Tournament med två raka segrar. Den avslutas som brukligt med ett möte med värdnationen Finland efter att Sverige redan säkrat totalsegern i turneringen.

– Det vore kul att dänga Finland, säger gårdagens matchhjälte Jonathan Dahlén till SVT Sport.

Då Sverige besegrade Schweiz med 3-2 efter förlängning var det bara knappt 1 000 åskådare på läktarna. Men då man i dag möter Finland väntas det vara så gott som fullsatt i Åbohallen som tar cirka 11 800 åskådare.

– Det låter väldigt bra. I dag kändes det som att man var tillbaka med restriktionerna, men imorgon blir det lite publik. Jag ser fram emot att spela för det var lite konstigt tyst där ute tycker jag, säger Dahlén.

Hyllas av Hallam

Dahlén, som gjorde sina två första Tre Kronor-mål mot Schweiz, hyllas av den nya förbundskaptenen Sam Hallam.

– Jag tycker Jonathan har visat i båda matcherna att han hanterar den här nivån på ett bra sätt. Vi vet att han har exceptionella spetsegenskaper, säger han om Timrå-stjärnan.

Tre Kronor möter Finland klockan 15.30 svensk tid.

Karjala Tournament

Finland logo

Finland

4 - 1

Sverige logo

Sverige

1-0, 0-1, 3-0
Åbo
Publik: 8512

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.