Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Silfverberg hoppas på William Nylander. Foto: Bildbyrån/SVT

Tre Kronor hoppas på William Nylander: ”Skulle betyda mycket”

Uppdaterad
Publicerad

VM-premiär mot Tyskland på fredag. Men Tre Kronor har lämnat fem platser öppna för ytterligare förstärkningar från NHL. Allra mest pratas det om William Nylander.

– Det är en supertalang som skulle betyda mycket för en trupp, säger lagkaptenen Jakob Silfverberg till SVT Sport.

Tre Kronor har just nu nio NHL-förstärkningar i VM-truppen. Men många hoppas på ytterligare stjärnor från Nordamerika. I natt kunde William Nylanders Toronto Maple Leafs ha åkt ut, men de lyckades vinna ödesmatchen mot Florida Panthers.

Landslagets kapten Jakob Silfverberg hoppas ändå fortfarande på honom.

– Han är en riktig superstjärna där borta som verkligen kan kliva in och göra skillnad när det där målet behövs, säger han och fortsätter:

– Å andra sidan försöker vi spelare bara fokusera på det vi har här, men han skulle vara ett stort extra plus om han skulle bli tillgänglig.

Förbundskapten Sam Hallam valde att anmäla två målvakter, sex backar och tolv forwards till premiären. Det innebär att det finns utrymme för ytterligare en målvakt och fyra utespelare i truppen.

– Det pågår ju lite spel fortfarande där vi avvaktar resultaten. Samtidigt får vi en bild av det laget vi har anmält imorgon och det ger oss lite mer manöverutrymme, säger han.

William Nylanders bror Alexander Nylander är redan med i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.