• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Tre Kronor kämpade ner Ryssland

Publicerad

Tre Kronor studsade tillbaka efter förlusten mot Tjeckien och vann den täta matchen mot Ryssland på Hovet i Stockholm med 4–2 (1–0, 1–0, 2–2).
– Vi gör det bra, och tror på det vi håller på med. Det var rättvist, tyckte avgående förbundskaptenen Rikard Grönborg till TV4.

Efter att Tjeckien följt upp 5–2-segern mot Tre Kronor med att göra 3–1 tidigt på lördagen kunde det svenska laget rädda äran i hemmaturneringen med seger mot Ryssland. En seger som gör Tjeckien till turneringsvinnare, trots att en match återstår.

Sedan Ryssland reducerat och kvitterat lite oväntat tidigt i den sista perioden fick ändå Tre Kronor sista ordet och segern genom Isac Lundeströms 3–2-mål, och Fredrik Händemarks 4–2 i tom kasse.

Tre Kronor inledde mer inspirerat än mot Tjeckien, och stod upp rejält mot Ryssland på Hovet. Men utan Adam Reideborns iskalla målvaktsspel hade det inte varit mållöst efter den första perioden.

Tufft spel av Tre Kronor

När Michael Lindqvist styrde in Tom Nilssons skott tog Tre Kronor ledningen tidigt i den andra perioden (efter videogranskning), blev det mer fart i matchen. Ryssland hade läge att kvittera med en man mer, men i ett snyggt anfall kunde Luleå-spelaren Emil Larsson skjuta 2–0 till Sverige. Rättvist i det läget då Tre Kronor spelade smart, fokuserat, och tufft:

– Vi stör dem, och vi står upp hela tiden, det är därför det går bra, förklarade store centern Fredrik Händemark, som med sin stora och starka kropp liksom röjde vägen för de andra.

Ryssland såg till att göra match av det hela genom att reducera tidigt i den tredje perioden och när Sverige slarvade i numerärt överläge fick Ryssland straff, och den satte Ilya Mikhyliev till 2–2.

Och efter att Tre Kronor återtagit ledningen mot slutet blev det ny belägring runt den svenska buren när Ryssland spelade utan målvakt de sista två minuterna.

Och till sist kunde Fredrik Händemark lägga in 4–2 i tom bur.

Beijer Hockey Games
Sverige logo

Sverige

4 - 2

Ryssland logo

Ryssland

0-0, 2-0, 2-2
Hovet, Stockholm
Publik: 7720

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer