Se Pontus Andreassons två mål mot Tjeckien. Foto: Claudio Thoma / BILDBYRÅN

Tre Kronor vann Swiss Hockey Games – besegrade Tjeckien

Tre Kronor vinner Swiss Hockey Games efter en 5–3-seger mot Tjeckien.

Pontus Andreasson gjorde sina två första landslagsmål i segern.

– Jättekul, säger förbundskapten Sam Hallam till Viaplay.

Se Andreassons mål i spelaren ovan.

Timrås Sebastian Hartmann gav Tre Kronor ledningen med ett lurigt skott i första perioden.

– Han lurar Pavlat i målet. Han går ner alldeles för tidigt, säger Viaplays expert Erik Granqvist.

Efter en kvittering från Tjeckien kunde Sverige återta ledningen i den andra perioden efter ett fint anfall.

Gjorde sina första mål

Pontus Andreasson gjorde sitt första mål i Tre Kronor, i sin andra landskamp, när han smällde in 2–1. Luleå-spelaren utökade sedan till 3–1 innan Lukas Elvenes skickade upp Sveriges fjärde i nättaket.

– Jag tycker vi ser i dag vilken skicklig spelare Andreasson är, säger förbundskapten Sam Hallam till Viaplay.

Tjeckien reducerade två gånger om i slutminuterna men Tre Kronor vann till sist med 5–3 efter Marcus Sörensens mål i öppen kasse.

Segern innebär att Sverige vinner Swiss Hockey Games för andra gången i rad.

Detta gjorde man före Tjeckien, Schweiz och Finland.