Luleå siktar mot trippeln: ”Minst samma slagstyrka som förra året”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå har vunnit SM-guld två år i rad, och ligan fyra år i följd.

Men det finns ingen risk för mättnad, lovar de.

– Inte i den här gruppen, slår tränaren Fredrik Glader fast.

De senaste åren har Luleå etablerat sig som den absoluta stormatken i svensk damhockey.

Laget har vunnit den högsta serien fyra år i rad, och har även tagit hem SM-guldet tre av dessa år, däribland de två senaste åren.

Men det finns ingen risk för mättnad, lovar tränaren Fredrik Glader. Trots att laget innehåller i princip samma spelare som förra säsongen är hungern lika stor nu, hävdar han.

– Det finns absolut ingen mättnad, säger han.

Hur bra tycker du att ni är nu jämfört med de senaste åren?

– Jag tycker att vi har minst samma slagstyrka och jag tror att det kommer att utvecklas framåt ju längre säsongen går. VI ser fram emot det, det är en härlig utmaning och vi har individer inom gruppen som kommer att ta steg.

– Vi är minst lika bra som i fjol, om inte bättre.

Erbjuden kontrakt av Modo

Just Glader har varit ryktenas man den senaste tiden. Han och klubben är överens om att denna säsong blir hans sista som tränare för laget, och enligt uppgifter till SVT Sport vill Modo värva honom som ny sportchef redan nu.

Men detta är inget störningsmoment, försäkrar han.

– Absolut inte. Hockey är en sån bransch att det är saker som sägs och diskuterat och som man inte kan lägga energi och tid på. Vi är fokuserade inför uppgiften, och den startar på fredag, säger han.

Hur tänker du själv?

– Jag ser fram emot fredag.

Men allt annat då, du måste ju ändå fundera på det en del?

– Nej, utan jag tillhör Luleå Hockey. Det är där jag jobbar, det är min stad och jag tycker inte att jag fokuserar på något annat än att fokusera på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.