Jonas Gustavsson vinnare i första hemmamatchen. Foto: Bildbyrån

Tung hemmapremiär för Gustavsson

Första matchen på hemmaplan för den här säsongen för Linköping och den första någonsin som LHC-spelare för målvakten, Jonas Gustavsson. Det kunde ha slutat på ett roligare sätt. LHC tappade 2-0 i tredje perioden och förlorade till sist i förlängningen där Andreas Engqvist avgjorde.

Han hade stått två matcher tidigare under försäsongen, Jonas Gustavsson. Men detta var på bortaplan, först mot Färjestad i Filipstad och sedan mot Karlskrona i Landsbro.

Tappade 2-0 till förlust

När Linköping nu spelade sin första match i SAAB Arena för säsongen, detta hemma mot Djurgården, var det med Gustavsson mellan stolparna. Med nio dagar kvar till SHL-premiären såg ”Cluben” ut att bygga på självförtroendet.

Detta när laget tog sig upp till en 2-0-ledning i början av den tredje perioden efter mål av Derek Roy och Chad Billins. Men Djurgården kom tillbaka och i förlängningen kunde hemvändaren, Andreas Engqvist, avgöra med sitt andra mål i matchen.

– Vi mötte ett bra lag och vi måste lära oss av vad vi gjorde fel. Det är fortfarande försäsong men det är aldrig roligt att förlora och tappa som vi gjorde här, sade Chad Billins till C More efter matchens slut.

”Härligt att avgöra”

Gladare toner var det i Djurgårdslaget.

– Vi visar bra karaktär. Även på försäsongen är det skönt att kunna vända till seger. Det är en fördel för att få känna att det går att vända 2-0-underläge. Skönt personligen för mig att få känna att jag är ”där” och härligt att få avgöra i sudden, sade Andreas Engqvist.