Bakslaget för svenska storstjärnorna – Borta länge. Foto: Bildbyrån

Tungt besked också för Erik Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska stjärnbacken Erik Karlssons skadebekymmer verkar inte få ett slut. Efter att nyss ha kommit tillbaka från en ljumskskada drabbades han nyligen av en ny och blir borta ett bra tag.

– Jag kommer inte att göra comeback än på ett tag, men till 100 procent kommer jag vara redo när slutspelet drar i gång.

Erik Karlsson har haft problem med en ljumske och har redan missat ett antal matcher för sitt San Jose.

Hans frånvaro de tre senaste NHL-matcherna beror enligt The Athletics-reportern Kevin Kurz på en ny skada, även den i närheten av ljumsken, skriver han på Twitter. Skadan sätter stopp för spel den kommande tiden och enligt Kurz säger Karlsson att han inte kommer att göra comeback på ett bra tag.

Tillbaka till slutspelet

Han ska dock ”med 100 procents säkerhet” vara tillbaka till Stanley Cup-slutspelet och eventuellt även kunna spela några matcher före det.

– Jag kommer inte att göra comeback än på ett tag, men till 100 procent kommer jag vara redo när slutspelet drar i gång. Jag hoppas kunna spela någon av de avslutande grundseriematcherna innan dess, säger han enligt The Athletic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.