”Turneringens snyggaste mål” när Finland vann mot Schweiz

Finland tog sin andra seger i gruppspelet i JVM i Edmonton när Schweiz besegrades med 4-1. Ett snyggt mål är mest minnesvärt från matchen.

I början av den andra perioden droppades pucken av Topi Niemelä till Juuso Pärssinen som tog fart från egen zon. Han tog sig igenom hela det schweiziska laget och framför mål drog han en backhand från höger upp i närmsta krysset bakom målvakten Thibault Fatton för 2-1 i powerplay.

– Det här är Finlands snyggaste mål i turneringen, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

JVM i ishockey

– Det är kanske turneringens snyggaste mål, fyller experten Jonas Andersson i.

När lagen gick till pausvila inför tredje perioden hade Finland, lett av kaptenen Anton Lundell, dominerat matchen med bland annat fyra ramträffar men det stod då bara 2-1.

Två finländska mål i den tredje perioden befäste segern.

– Det var en tuff match och vi fick de mål som vi behövde. Det var en viktig vinst för oss. Vi spelade ganska bra men vi kan spela ännu bättre i nästa match, säger Lundell till SVT Sport.