Detroits Marc Staal i kamp med Floridas Patric Hörnqvist i nattens match. Foto: TT

Två mål av Hörnqvist i Florida-kross

Patric Hörnqvist gjorde två mål när Florida krossade Detroit med 7-2 på bortaplan.

– Vi sköljde över dem hela tiden i den första perioden och belönades. Vi behöll sedan taktpinnen hela matchen, säger Hörnqvist till AP.

Redan efter tolv minuter ledde Florida med 3-0 efter ett mål av just Hörnqvist.

Hörnqvist vann en närkamp ute vid den högra långsargen före målet för att några sekunder senare ha tagit sig in framför motståndarkassen och göra målet snett utifrån höger.

Hörnqvists andra mål i matchen kom i början av den tredje perioden när han tryckte in en retur i powerplay och gjorde 6-2.

Spelat 13 år i NHL

Hörnqvist har gjort en stark start på säsongen. 34-årige Hörnqvist har spelat i NHL sedan 2008 och går mot en ny vår.

– Jag hade en bra start också när jag kom till Pittsburgh (2014). Men visst, det har gått bra i vinter i Florida och lite tur med pucken har jag också haft, säger Hörnqvist på presskonferensen.

Han har gjort 15 poäng, 8 mål och 7 assist, på 15 matcher i Floridatröjan och ligger på tredje plats i lagets interna poängliga.

Redan i kväll möts lagen igen i ett back to back-möte.

KLIPP: Hörnqvists dubbel avgjorde för Florida (27 januari 2021)