Två nya poäng för Elias Pettersson i strafförlust mot Columbus

Elias Pettersson fortsätter att ösa in poäng för Vancouver i NHL.

Men det räckte inte mot Columbus.

Istället stal Kirill Marchenko rubrikerna med sin avgörande straff.

Se Marchenkos fräckis i spelaren ovan.

Pettersson började matchen med att noteras för en assist när J.T Miller spräckte nollan fem minuter in i matchen. Vancouver, som inför matchen hade flest poäng i hela NHL, skulle dock få problem med bottenlaget Columbus.

Men Pettersson gjorde att det såg lite bättre ut för Vancouver när han i powerplay sköt in ett hårt skott från sin position vid högra tekningscirkeln vilket innebar 3-2.

Målet såg länge ut att kunna bli matchavgörande. Men med knappt tio minuter kvar kom 3-3 när Dmitri Voronkov från en position bakom mål tryckte in pucken vid ena stolpen trots att målvakten Casey DeSmith var där med benskyddet.

Matchen gick till slut till straffar där Elias Pettersson fick chansen att avgöra matchen i tredje rundan, men överlistade inte Elvis Merzlikins. Istället kunde Kirill Marchenko avgöra med en fräckis för Columbus i rundan efter som vann med 4-3.

– Jag såg en liknande straff för två år sedan. Jag försökte bara göra om det och det funkade bra, säger Marchenko i en intervju efteråt.

Leo Carlsson tillbaka – ”Gör mitt liv enklare”

Leo Carlsson var tillbaka efter skadan som gjort att han missat tio matcher. Tufft motstånd borta mot Florida, där Leo Carlssons Anaheim dock knep segern. Anaheim vände 2-4 till seger 5-4 på övertid där Alex Killorn avgjorde med sitt andra mål för matchen. Leo Carlsson spelade över 20 minuter men noterades inte för någon poäng.

Troy Terry, Leo Carlssons kedjekamrat, var nöjd över att ha sin lekkamrat tillbaka.

– Han gör mitt liv mycket enklare. Hans förmåga att åka med pucken bryter ner motståndarnas presspel, och jag får lättare ut pucken ur defensiv zon. Små grejer som det där. Han är en fantastisk spelare och alla är glada över att ha honom tillbaka, inte bara jag, säger han till Bally Sports.

KLIPP: Se Elias Petterssons fullträff för Vancouver

Elias Pettersson jublar efter sitt mål. Foto: Gene J. Puskar