Fredrik Glader är nära en övergång till Modo. Här coachar han Luleås damer vid SM-finalen i mars. Foto: TT.

Uppgifter: Glader kan gå från Luleås damer till Modos herrar

Publicerad

Luleås guldtränare Fredrik Glader är nära att ta över Modos herrar i rollen som sportchef.
– Jag har ett avtal med Luleå som sträcker sig över denna säsong, säger han till SVT Sport.

Fredrik Glader har gjort stor succé i Luleå under många år. Han ligger bakom damernas dominans i svensk hockey och har ett brett kontaktnät. Enligt uppgifter till SVT Sport är han nu högaktuell att ta över ansvaret som sportchef i Modos allsvenska lag.

Uppgifterna gör gällande att frågan är högt prioriterad i såväl Modos styrelse som i Luleås. Modo sitter idag utan sportchef, en tjänst som klubben annonserat ut. Glader har dock ett avtal med Luleå som sträcker sig över den här säsongen.

Modo: ”En pågående process”

SVT Sport har fått uppgifter om att ni förhandlar med Fredrik Glader. Stämmer det?

– Vi har en pågående rekryteringsprocess och kan inte kommentera några namn förrän det är klart. Då kommer vi att gå ut med det. Vi har ingen brådska, alla våra lag är satta, säger Modos vd Johan Widebro.

Från Luleås håll bekräftas Modos intresse för Glader.

– Vi har fått en förfrågan om Glader men i det här läget kan jag bara säga att han har ett kontrakt, säger Luleås vd Stefan Enbom.

Glader har tre SM-guld som tränare med Luleås SDHL-lag. Där han förutom tränarjobbet för damerna även är sportchef. Parallellt med det har han även ett uppdrag som förbundskapten för Danmarks damer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer