Marek Hrivik i Leksand, våren 2021 Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Leksand får vänta på Hrivik-affär

Uppdaterad
Publicerad

Succéspelaren Marek Hrivik var aktuell för en återkomst till Leksand inför transfer deadline.

Men enligt uppgifter till SVT Sport ser affären ut att gå i stöpet.

Däremot är han högaktuell till nästa säsong.

Det har tidigare rapporterats att SHL:s förre poängkung, slovakiske landslagscentern Marek Hrivik, 30, var nära att ansluta till Leksand redan till denna säsong.

Leksand är givetvis intresserade av en lösning redan nu men enligt uppgifter till SVT Sport har klubben inga större förhoppningar om att landa Hrivik innan transferfönstret stänger. Anledningen är enligt uppgifter till SVT Sport att hans nuvarande klubb i KHL fortfarande hoppas nå slutspel.

Istället är allt fokus inställt på att hitta ett längre avtal med start från nästa säsong. Det finns en stor uppslutning kring denna rekrytering i Leksand och många starka sponsorer stöttar företagsamheten från sportchefen Thomas Johansson. Enligt uppgifter till SVT sport ska kontakten med Hrivik nu intensifieras och konkretiseras.

Slovaken spelade i Leksand 2019–2021 men representerar från och med den här säsongen Torpedo Nizjnij Novgorod i ryska KHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.