USA hade lekstuga mot Österrike. Foto: TT

USA mosade Österrike i Sveriges grupp

Sveriges kommande motståndare Österrike har rejäla sår att slicka inför mötet med Juniorkronorna om två dagar.

Premiären mot USA slutade 0-11.

Det bjöds på stora siffror när de tippade topplagen i junior-VM spelade ut natten till söndag svensk tid. Först krossade Kanada Tyskland med 16-2 (!) och några timmar senare körde USA över Österrike med 11-0.

USA föll i premiären mot Ryssland med 3-5 men var som väntat klasser bättre än Österrike. Trots ”bara” 1-0 efter en period kom islossningen rejält i andra där amerikanerna gick ifrån till 7-0. Av bara farten kom fyra mål till i den tredje perioden. Minnesota-draftade Matthew Boldy gjorde hattrick i matchen.

JVM i ishockey

Skotten totalt? De vann USA med 73-10.

Sverige, som inledde JVM med en 7-1-seger mot Tjeckien, möter Österrike i sin nästa match natten till tisdag svensk tid.

KLIPP: Söderbloms konstmål mot Tjeckien (26 dec 2020)