Elias Pettersson får spela på hemma arenan Foto: TT

Vancouver får spela på hemma-is i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson och de andra svenskarna i Vancouver Canucks får spela i hemmaprovinsen British Columbia när NHL-säsongen drar i gång den 13 januari.

Vancouver Canucks får spela hemma på British Columbia i NHL, det meddelar den kanadensiska provinsens premiärminister John Horgan på Twitter.

”Jag kan med glädje bekräfta att de förbättrade hälsoåtgärderna som införs under den kommande säsongen innebär att matcher kan spelas på ett säkert sätt här i BC,” skriver Horgan.

”Förbättrade hälsoåtgärder”

För att minska resandet kommer de sju kanadensiska lagen i den nordamerikanska hockeyligan att spela i en separat division och bara möta varandra under grundseriespelet. På samma sätt delas de amerikanska lagen upp i tre divisioner.

Trots att säsongen startar nästa onsdag är det fortfarande oklart var flera av de kanadensiska lagen ska spela sina hemmamatcher.

Förutom British Columbia har hittills endast Alberta, med NHL-lagen Edmonton och Calgary, officiellt godkänt att NHL-matcher får spelas, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Fortsatta oklarheter kring spelarenor

Förra veckan meddelade en hälsoansvarig i Manitoba att provinsen arbetade för att tillåta matcher i Winnipeg, men ansvariga i Ontario och Québec, med NHL-lagen Ottawa, Toronto och Montreal, har ännu inte kommenterat huruvida matcher ska tillåtas.

Vid jul meddelade dock Billy Daly, NHL:s vicekommissionär, att ligan hade nått en överenskommelse med de berörda kanadensiska provinserna och att landets NHL-lag kunde räkna med att få spela hemmamatcherna i sina ordinarie arenor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.