Växjös Richard Gynge satte 1-0 mot Örebro. Foto: Bildbyrån/C More.

Växjö till SM-final – vann med 3-1

Växjö till SM-final – för tredje gången på sju år.

Laget avgjorde ödesmatchen mot Örebro i första perioden.

Vann med 3-1.

Hemmalaget Växjö öppnade starkt. På första skottet på mål satte Richard Gynge dit ledningen för sitt Växjö.

Med 36 sekunder kvar av första perioden skulle Brendan Gaunce göra sitt första slutspelsmål när han satte 2-0.

– Jättebra period av oss, säger Gynge till C More i pausvilan.

Örebro fick bortdömt mål

Med elva minuter kvar av tredje perioden reducerade Örebro – trodde man. Efter en lång videogranskning av domarna tog de beslutet att inte döma mål.

Men några minuter senare fick Örebro in pucken i mål. Kristian Näkyvä reducerade till 2-1. Gaunce skulle dock punktera matchen med bara minuten kvar att spela till 3-1. Han blev därmed tvåmålsskytt i matchen.

”En bra motståndare”

Växjö ställs mot Rögle i SM-finalen.

– Jättekul, det är ett väldigt bra hockeylag. En bra motståndare, säger tränaren Sam Hallam om finalmotståndet.