Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjö kvitterade i sista sekund mot Leksand. Foto: C More

Växjö ordnade förlängning i sista sekunden – men Leksand kunde vinna i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Leksand vann i Växjö med 3-2 efter förlängning. Det gav två poäng. Man hade tre tills det återstod en sekund att spela. Eller knappt det, eftersom det tittades på tiondelar.

När tiden höll på att ticka ut tryckte Växjö på med uttagen målvakt. Kalle Kossila vallade in 2-2-pucken för förlängning via leksandsmålvakten Mantas Armalis. Efter videogranskning godkändes målet och den officiella tiden blev 59.59.

– En vinst är en vinst och skit samma hur det går till. Vi har ju pucken under kontroll och har öppet mål två gånger. Och sätter vi något av dem är det tre poäng. Det var dock ett jäkligt bestämt lag som såg till att vi fick två poäng, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till C More.

”Måste vara nöjd med en poäng”

Efter 1.48 av förlängningen drog Matt Caito in ett distinkt handledsskott från den högre tekningscirkeln och det stora tillresta leksandsföljet kunde jubla.

Serieledande Växjö har bara förlorat sex matcher under 60 minuter den här säsongen men fick i alla fall med sig en poäng i sista sekunden.

– Jag måste vara nöjd med en poäng eftersom vi måste jaga ända till det är en sekund kvar. Det är otroligt starkt av grabbarna att orka jobba hela vägen in och kvittera med en sekund kvar, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

2 - 3

Leksands IF logo

Leksands IF

0-2, 1-0, 1-0, 0-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 5248

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.