Växjö ute ur CHL – förlorade i Finland

Växjö är ute ur Champions Hockey League.

Trots ledning inför tredje perioden förlorade Växjö med 4–2 borta i åttondelsfinalen mot finländska Tappara.

Efter en jämn match i Växjö förra veckan var det 2–2 inför det andra och avgörande dubbelmötet.

Och för gästande Växjö började det bra.

Hardy Häman Aktell gav bortalaget ledningen drygt åtta minuter in i andra perioden. Visserligen kvitterade Tappara strax efteråt men inför tredje perioden var det Växjö i ledningen.

Olle Lycksell, som är poängbäst för laget i CHL, gjorde 2–1 i powerplay i början av tredje perioden.

Där och då hade Växjö ena benet i kvartsfinal – men två snabba mål gjorde att Tappara tog över taktpinnen. Växjö jagade en kvittering men Tappara stod emot, gjorde mål i tom kasse och vann med 4–2.