Växjö bröt måltorkan – tog efterlängtad storseger

Uppdaterad
Publicerad

Sju sorger och åtta bedrövelser – så har livet känts för fjolårsmästarna Växjö Lakers på senare tid.

Men efter kvällens 4–1-vinst mot Mora kan fansen börja hoppas igen.

– Vi har haft det tufft med målgörandet, så detta var en skön kväll för oss, säger tvåmålsskytten Janne Pesonen till C More.

Att mötet mellan Mora och Växjö i den tionde omgången av SHL skulle bli ett möte i den nedre halvan av serien hade nog få kunnat förutspå inför säsongen.

Växjö dominerade i stora delar av fjolårssäsongen men har inte alls hittat formen i inledningen av årets SHL, och förlorade med hela 4–0 i senaste mötet hemma mot HV71.

Målskyttet lossnade

Inför matchen hade de dessutom bara gjort elva mål, klart sämst i SHL. Men i bortamatchen mot Mora skulle laget äntligen vakna till liv – och gjorde fler än en tredjedel av de antal mål de sammanlagt hade gjort innan matchen.

Redan i den första perioden kunde Roman Hórak och Linus Fröberg se till att laget gick till periodsvila med en 2–0-ledning. I den andra perioden såg formen ut som vanligt igen efter med ett insläpp och noll mål framåt.

I den sista perioden skulle dock Janne Pesonen bli stor segerorganisatör när han bjöd på sina första två fullträffar för året och säkrade den efterlängtade segern.

Pesonen: ”Varit tufft”

Dalalaget Mora saknade mycket av den glöd och energi som varit lagets kännetecken i de senaste segermatcherna mot Skellefteå och Frölunda.

– De hade en bra inledning på första perioden, men sedan tog vi över och fick några mål, det var viktigt för oss, säger tvåmålsskytten Janne Pesonen i segernintervjun med C More.

– Vi har haft det tufft med målgörandet, så detta var en skön kväll för oss, avslutar forwarden.

SHL

Mora IK logo

Mora IK

1 - 4

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-2, 1-0, 0-2
Jalas Arena, Mora
Publik: 4123

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.