Henrik Evertsson och Sam Hallam. Foto: Bildbyrån

Växjös sportchef: ”Vi har varit förberedda”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Hallam blir ny förbundskapten och lämnar Växjö Lakers efter säsongen.

Så hur påverkar det hans nuvarande arbetsgivare?

– Det är inget stort tapp alls, säger sportchefen Henrik Evertsson till SVT Sport.

Sam Hallam, 42, kom till Lakers för nio år sedan. Nio år som har resulterat i tre SM-guld. Den pågående säsongen blir hans sista i SHL-klubben.

Henrik Evertsson, som nu tillsammans med den övriga ledningen inleder en process för att hitta en ersättare, om vad Tre Kronor kan förvänta sig:

– En modern och bra ledare som har ett jävla bra taktiskt öga inom sporten ishockey. Han har en förmåga att ta sina lag till att bli vinnande lag i slutändan. En väldigt bra egenskap att ha.

Hur stor tapp är det för er?

– Det är inget stort tapp alls. Vi har varit förberedda på att det kommer bli så här, så det är vad vi har haft att förhålla oss till. Vi har haft förmånen att ha honom hos oss i tio säsonger och vi är medvetna om att alla vägar tar slut någonstans. Och det är väl rimligt att denna gjorde det efter tio säsonger. Det är de spelregler som vi haft, säger Evertsson.

– Det är ingenting som ruskar om vår organisation i dag.

”Självklart finns en lista”

Trots att klubben tvingas se sig om efter en ny huvudtränare kommer organisationen och spelfilosofin inte förändras nämnvärt, anser Evertsson.

– Självklart har inte Sam varit ensam med att leda Växjö. Han har en jättefin stab av assisterande tränare och annan support runt omkring sig. Ingen av dem försvinner så vi är på många sätt samma förening som vi var i går, om man säger så. Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen, vi kommer inte förändras på grund av att vi har en ny headcoach.

Så Sam kommer inte ha med sig några från staben in i Tre Kronor?

– Samtliga i vår stab har gällande avtal så de ska fortsätta i Växjö Lakers.

Hur långt är ni från en ny tränarlösning?

– Det är en högst intern fråga. Det är ingenting jag dryftar ut i media. Självklart finns det en lista som vi arbetar efter ... men det är ingenting vi tänker släppa ut till allmän kännedom, hur många det är eller vilka det är, säger Evertsson och menar att det inte finns någon anledning att jäkta:

– Vi har en tränare säsongen ut, så det är ingen stress. Det får ta den tid det tar.

KLIPP: Sam Hallam: ”Det är nästan surrealistiskt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.