Vegas Golden Knights vann mot Montreal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vegas forstätter imponera – Janmark målskytt

Det var inget snack om saken i den första Stanley Cup-semifinalen mellan Vegas Golden Knighs och Montreal Canadiens. Hemmalaget Vegas vann med 4-1 inför en fullsatt arena.

Vegas Golden Knights ser verkligen ut som ett lag som kan bli Stanley Cup-mästare. Då de inatt slog Montreal i den första semifinalen tog de sin femte raka seger i NHL-slutspelet efter att ha slagit ut grundseriesegraren Colorado Avalanche i den förra rundan.

Stjärnbackarna Shea Theodore och Alec Martinez förde upp Vegas i en 2-0-ledning innan rookien Cole Caufield reducerade för Montreal.

Det var sedan med sju minuter kvar av den andra perioden som Mattias Janmark satte in en retur till 3-1, svenskens åttonde poäng på elva sluspelsmatcher.

Svenskens kedja hyllades sedan av tränaren.

– Jag tycker att (Nicolas) Roy, (Alex) Tuch och Janmark var vår bästa kedja idag, säger Peter DeBoer.

Nick Holden fastställde resultatet i den tredje perioden och Vegas har nu kopplat ett litet grepp om finalplatsen.